Spelenderwijs opgroeien

Babyspeelgoed voor elke leeftijd

babyspeelgoed

Kijken, luisteren, reiken, grijpen, rollen, lachen, imiteren, kruipen – een baby leert in zijn of haar eerste levensjaar ontzettend veel. Hoe? Door te spelen! Maar welk speelgoed stimuleert een baby nu om al deze vaardigheden te ontwikkelen? Welk speelgoed is duurzaam? Educatief? Handig voor onderweg of ideaal voor in bad? Op babyenpeuterspeelgoed.nl vind je het leukste babyspeelgoed voor elke leeftijd en elke situatie. Klik op één van de categorieën hieronder om inspiratie op te doen of direct iets leuks uit te zoeken!

Babyspeelgoed voor 0 tot 12 maanden

Als ze pasgeboren zijn hebben ze nog nauwelijks iets nodig, maar baby’s ontwikkelen zich zo snel dat ze al gauw toe zijn aan meer uitdaging. Zo zijn ze al vrij gauw geïnteresseerd in het kijken naar zwart-witte patronen en leren ze stap voor stap hun handjes beter te gebruiken. Boekjes doen het altijd goed en als ze eenmaal groter zijn is alles wat geluid maakt een groot succes.

In onderstaand overzicht vind je voor elke leeftijd passend babyspeelgoed: van kijkboekjes tot rammelaars, blokkendozen, bijtringen, badspeeltjes en loopfietsjes. We leggen je uit welk speelgoed leuk is én waarom!

Smaken verschillen

Net zoals elke baby anders is, is ook elke ouder anders. De één is allergisch voor felle kleuren en de ander juist dol op al dat interactieve speelgoed met vrolijke kleurtjes en geluiden. Houten speelgoed, stoffen speelgoed en boekjes – juist al die verschillende materialen en texturen zijn voor een baby reuze interessant!

En natuurlijk is er speelgoed voor elke portemonnee: je kunt zo weinig of zo veel geld uitgeven als je wilt, want ook goedkoop babyspeelgoed zorgt voor urenlang speelplezier. Klik op één van de categorieën hieronder om direct het speelgoed van jouw keuze te zien!

babyspeelgoed