Hieperdepiep hoera!

Babyspeelgoed 12 maanden

Dag baby, hallo dreumes! Het eerste jaar zit erop. In 12 maanden is je kleintje veranderd van een compleet afhankelijk en onwetend klein frummeltje in een al behoorlijk zelfstandige dreumes met een heel eigen karakertje. Wat een metamorfose! Op zijn eigen tempo ontwikkelt hij zich de komende maanden en jaren verder. Inmiddels kan hij waarschijnlijk al staan en misschien zelfs (aan de hand) lopen, vertelt hij in zijn eigen taaltje complete verhalen en heeft hij al heel goed door hoe hij kan aangeven wat hij wel of niet wil. Ook zijn speelgoedkeuze ondergaat zo nu en dan een flinke verandering. Met onderstaand babyspeelgoed zit je bij een kindje van 12 maanden in ieder geval altijd goed!

babyspeelgoed 12 maanden

Leerzaam speelgoed

Als er iemand leergierig is, is het wel je baby van 12 maanden. De afgelopen maanden heeft hij onbewust al ontzettend veel geleerd, maar inmiddels heeft hij zelf ook in de gaten dat hij bepaalde vaardigheden moet oefenen om ze onder de knie te krijgen. Dat zorgt soms voor een hoop frustratie, maar als het eenmaal gelukt is ook voor een heleboel blijdschap!

Uiteraard is het fijn voor je kleintje als je hem babyspeelgoed geeft dat voor zijn leeftijd van 12 maanden de juiste uitdaging biedt. Niet meer te simpel, maar ook zeker nog niet té moeilijk. Houten legpuzzels zijn bijvoorbeeld ideaal om kennis te maken met vormen, cijfers en het concept puzzelen. Ook SmartMax speelgoed is fantastisch voor baby’s van 12 maanden: spelenderwijs ontdekken ze de kracht van magneten, leren ze te bouwen of knutselen en maken ze kennis met voertuigen, dieren of geluiden en zintuigen.

Ander leerzaam babyspeelgoed voor 12 maanden is bijvoorbeeld een tuimelringpiramide, een hamerbank of een vormenstoof. Ook een loopwagentje of blokkenkar is een absolute aanrader voor een baby van 12 maanden die zijn eerste voorzichtige stapjes wil gaan zetten.

Nu je kindje de wereld steeds meer vanuit jouw perspectief gaat zien, wil hij vooral ook alles doen wat jij doet. Een speelgoedkeuken is daarom een perfect verjaardagscadeau voor een baby van 12 maanden. Met diverse leuke accessoires zoals een eigen pannensetje, een broodrooster of een blender maak je zijn eigen hoekje in het huis helemaal compleet. En als hij iets ouder is, tovert hij vast de allerlekkerste maaltijden voor je uit zijn keukentje!

Muziek maken

Al een paar maanden is je kindje gefascineerd door alles wat geluid maakt, en dan vooral als hij dat zelf kan uitlokken. Nu hij 12 maanden oud is heeft hij steeds meer controle over zijn eigen lichaampje en is ook de pincetgreep voor hem een makkie geworden. Dat maakt het mogelijk om écht muziek te maken!

Er zijn voor baby’s van 12 maanden dan ook talloze muziekinstrumenten beschikbaar. Een houten xylofoon is een prachtig voorbeeld om mee te beginnen, evenals een setje sambaballen. Voor de kleine muzikant die iets meer interactie zoekt is een babypiano vast een groot succes. En speelt er iemand in de familie trompet, gitaar of banjo? Dan kan je baby natuurlijk niet achterblijven!

Wie niet kan kiezen, die kiest gewoon voor een complete muziektafel. Deze van Janod bijvoorbeeld bevat een cymbaal, een klok, een krabber, een bel én een (afneembare) tamboerijn. De stok waarmee je kindje muziek kan maken is vormgegeven als een mooie libel met vleugels van vilt. Wat wil een kind nog meer!

Een xylofoon, keyboard én piano ineen? Het is maar net waar jij en je kindje blij van worden. Wie liever gaat voor een interactieve optie kan zijn hart ophalen bij deze 3-in-1 xylofoon waarmee je kleintje niet alleen muziek kan maken, maar ook nog eens kleuren, dieren en nummers leert kennen. Leuk en leerzaam! Nu, maar ook in de toekomst. Je kunt immers niet álles tegelijkertijd leren.

babyspeelgoed 12 maanden
babyspeelgoed 12 maanden

Meer babyspeelgoed voor 12 maanden

Je kindje leert namelijk elke dag wel wat bij. Juist door met babyspeelgoed voor 12 maanden te variëren geef je hem de kans zich op alle vlakken te ontwikkelen. Niet alleen motorisch, maar ook op het gebied van taal en op sociaal-emotioneel vlak.

Echt samen spelen zit er op deze leeftijd bijvoorbeeld nog niet in, maar je wel al oefenen met om de beurt spelen of speelgoed delen. De stoffen bal waarmee je kindje wellicht al vanaf 3 maanden mee speelde is hiervoor perfect: jij rolt de bal naar je kindje en hij rolt de bal weer naar jou. Dikke pret! Al spelenderwijs leert je kleintje zo zijn speelgoed te delen en op zijn beurt te wachten. Je moet immers wel als je net zelf je bal hebt weggerold!

Komt er binnenkort een broertje of zusje bij? Dan kan het helpen om je kindje alvast een pop te geven. Daarmee laat je zien hoe je straks voor de nieuwe baby gaat zorgen, zodat je je kleintje de kans geeft om met je mee te doen. Kan je kindje al (bijna) lopen, dan is ook een speelgoedbuggy een fantastisch idee. Zo kan hij zijn eigen baby overal naartoe brengen!

Andere geweldige voorbeelden van babyspeelgoed voor 12 maanden zijn onder andere een blokkentrein, VTech Toet Toet Auto’s en blokken. Wil je op een eenvoudige manier beginnen met je kindje te knutselen, dan is een waterkleurboekje een ideale optie. Je doet wat water in het kwastje, geeft het aan je kindje en hij kan de kleuren in zijn kleurboek tevoorschijn toveren! Dat helpt hem ook nog eens bij zijn fijne motoriek en het oefenen van de pengreep. Geen geknoei en telkens weer opnieuw kleuren, want zodra de tekening droogt verdwijnen de kleuren weer. Gegarandeerd héél veel speelplezier dus!