Kijken, luisteren en voelen

Babyspeelgoed 2 maanden

babyspeelgoed 2 maanden

Na twee maanden is je kleintje absoluut niet meer weg te denken uit je leven en raken jullie steeds beter op elkaar ingespeeld. Je baby krijgt zo langzamerhand een ritme en krijgt steeds meer aandacht voor de wereld om hem heen. Dat is leuk, want vanaf nu gaat er steeds een beetje meer gespeeld worden! Kijken, luisteren en voelen – je baby oefent met al zijn zintuigen. Ook leert hij steeds iets langer op zijn buik te liggen en krijgt hij daarmee weer een compleet andere kijk op de wereld om hem heen. Jij kunt hem bij al deze ontwikkelingen helpen door hem het juiste speelgoed aan te bieden. Wij verzamelden de beste babyspeelgoedtips voor een baby van 2 maanden voor je op deze pagina!

Babyspeelgoed om naar te kijken

Het zicht van je kleintje verbetert met de dag. Inmiddels kan hij al iets verder dan 20 à 30 cm kijken en ziet hij steeds meer details. Dat maakt jouw gezicht extra interessant, maar een felgekleurd knuffeltje of doekje natuurlijk ook! Deze olifantenknuffel bijvoorbeeld zorgt zeker voor maandenlang speelplezier. Met contrasterende kleuren en patronen, diverse structuren om aan te voelen, verschillende geluidjes, een spiegeltje en bijtspeelgoed. De kans is groot dat deze knuffel je baby’s grootste vriend wordt!

Natuurlijk blijven boekjes met contrasten ook nog altijd ontzettend leuk – zeker als ze ook een spiegeltje bevatten waarin de baby zichzelf kan bekijken. ‘Baby ziet… – kijkboek met spiegeltje‘ is daarom ook voor een baby van 2 maanden absoluut favoriet. Ideaal als kraamcadeautje en perfect om samen met je baby in te bladeren!

Babyspeelgoed voor 2 maanden om aan te voelen

Naast kijken wordt ook voelen steeds interessanter voor een baby van 2 maanden. Zachte knuffeldoekjes met verschillende kleurtjes, patronen en labeltjes zijn dan ook een groot succes. Zeker wanneer ze hun fijne motoriek gaan oefenen worden al die labeltjes aan bijvoorbeeld dit knuffeldoekje ontzettend interessant. Je baby zal er dol op zijn!

Bijkomend voordeel van dit soort knuffeldoekjes is dat baby’s er in bed ook rustig van kunnen worden. Het friemelen aan zachte stoffen en labeltjes kalmeert hen en wanneer je het doekje een poosje bij je hebt gedragen ruikt het ook nog eens vertrouwd. Aangezien je kleintje met 2 maanden nog altijd behoorlijk moet wennen aan zijn nieuwe leefomgeving, kan hij dat ongetwijfeld waarderen!

Ook steeds leuker wordt speelgoed dat beweegt. Een trilfiguur bijvoorbeeld, zoals deze bij. Met contrasterende kleuren om naar te kijken en wanneer je eraan trekt, een bij(!)zonder gevoel. Je kunt zo’n trilfiguur handig ophangen aan bijvoorbeeld de box, autostoel of wandelwagen, zodat je altijd iets leuks voor je baby van 2 maanden bij de hand hebt. Wissel regelmatig van speelgoed, zodat je kleintje telkens iets nieuws te ontdekken heeft, maar niet overprikkeld raakt door een te groot aanbod in één keer.

babyspeelgoed 2 maanden
babyspeelgoed 2 maanden

Babyspeelgoed voor op de buik

Wanneer je baby zo’n 2 maanden oud is, wordt het steeds belangrijker om hem regelmatig even op zijn buik te leggen. Zo traint hij zijn nekspieren en wordt hij steeds sterker. Sommige kindjes vinden dit direct prima, maar andere kindjes hebben er wat meer moeite mee. Je kunt je kindje helpen door voor hem te gaan liggen wanneer hij op zijn buik ligt, zodat hij naar jou kan kijken. Dat is vertrouwd én interessant!

Wat het nog interessanter maakt is babyspeelgoed afgestemd op een baby van 2 maanden dat de aandacht van je kindje trekt. Pak er een boekje bij om samen in een paar minuten te lezen, maak praatjes met een knuffeltje of strijk met een doekje over je baby’s armpjes en gezichtje om hem verschillende structuren te laten voelen. Zo maak je tummy time een heel stuk leuker!

Is je kindje al iets ouder, dan kun je ook wat grijp- en bijtspeelgoed voor hem neerleggen. Zodra hij sterk genoeg is om zijn nekje goed omhoog te houden kan hij gaan oefenen met het gebruik van zijn handjes om het speelgoed te pakken. Blijf goed naar je kindje kijken en stem het babyspeelgoed dat je aanbiedt niet alleen af op zijn leeftijd, maar vooral ook op zijn eigen ontwikkeling. De ene baby is nu eenmaal wat sneller dan de andere en daar is helemaal niets mis mee. Door hem op de juiste manier te stimuleren – met een beperkte selectie aan speelgoed dat genoeg maar ook weer niet te veel uitdaging biedt – help je hem de diverse vaardigheden op zijn eigen tempo eigen te maken. Kijk dan ook zeker alvast even verder bij babyspeelgoed voor bijvoorbeeld 3 en 4 maanden, zodat je voorbereid bent op de volgende fasen in de ontwikkeling van je kleintje!