Halfjarig!

Babyspeelgoed 6 maanden

Hieperdepiep hoera, je kindje is een half jaar oud! Wát een mijlpaal. In het afgelopen half jaar is je baby van een volledig afhankelijk klein frummeltje veranderd in een mini-mensje dat zijn leefwereld langzaamaan steeds verder gaat uitbreiden. Omrollen, tijgeren of misschien zelfs al kruipen en zitten – houd je kleintje maar goed in de gaten! Met onderstaand speelgoed weet je kleintje zichzelf echter vast wel een poosje te vermaken. Alleen, maar natuurlijk ook gezellig samen met jou!

babyspeelgoed 6 maanden

Interactief babyspeelgoed

Met 6 maanden begrijpt je kindje al heel wat meer van de wereld dan een half jaar geleden. Hij krijgt dan ook steeds meer interesse in alles waar hij zelf invloed op kan uitoefenen. Rammelaars die geluid maken wanneer hij ermee beweegt, boekjes waarin hij kan bladeren en speelgoed dat geluid maakt of licht geeft wanneer hij erop duwt.

Een activiteitenkubus bijvoorbeeld is een groot succes. Je kindje kan zich er maandenlang mee vermaken, omdat het vele diverse activiteiten bevat met een oplopend niveau in uitdaging. Zo is het voor een baby van 6 maanden vooral leuk om op de knopjes te duwen die als reactie daarop licht geven en geluid produceren. Word je kindje iets ouder, dan leert hij met de verschillende bewegende onderdelen te spelen. Ook vinden veel kindjes het fijn om de bijbehorende blokjes vast te pakken en in hun mondje te stoppen, vooral wanneer ze tandjes krijgen.

Is je kindje nog wat ouder, dan wordt het een fantastische uitdaging om de blokjes in de juiste gaatjes te laten vallen. Zelfs peuters spelen vaak nog graag met een activiteitenkubus, nu ze eenmaal precies weten hoe alles werkt. Er valt genoeg aan te beleven om kinderen zo’n 3 jaar mee te vermaken!

Naast interactieve activiteitenkubussen zijn er echter ook stoffen kubussen met diverse attributen die interessant zijn voor je kleintje. Hij zal deze kubussen een stuk sneller ontgroeien, maar als babyspeelgoed voor 6 maanden zijn ze zeer geschikt! Dankzij een spiegeltje en diverse knuffeltjes of labeltjes valt er van alles aan te ontdekken voor een kindje van een half jaar oud.

Babyboekjes

Nu je kindje een half jaar oud is zal het ook steeds meer interesse krijgen in taal. Hij brabbelt er flink op los en zal steeds bewuster met je proberen te communiceren. Het duurt nu niet lang meer voordat hij zijn eerste woordjes gaat uitspreken!

Jij kunt hem daarin stimuleren door regelmatig samen te lezen. Wissel prachtige prentenboeken vol inspirerende verhalen af met boekjes bestaande uit eenvoudige plaatjes en korte woordjes. Zo krijgt je kindje van alles wat mee en bied je hem het beste van twee werelden.

Wel is het aan te raden om regelmatig dezelfde boekjes te lezen, omdat je kindje daar zo vertrouwd mee raakt. Zo kan hij bijvoorbeeld razend enthousiast worden wanneer je zijn flapjesboek van Dikkie Dik tevoorschijn haalt, omdat hij dat boekje na een aantal keren samen lezen herkent. Voor je het weet begint hij dingen aan te wijzen en brabbelt hij iets dat lijkt op ‘poes’!

Leuke boekjes vol herkenbare plaatjes zijn op deze leeftijd onder andere Dikkie Dik, Nijntje en Rupsje Nooitgenoeg. Ook de prentenboekjes met vilten flapjes van de Zweedse ontwerpster Ingela P. Arrhenius zijn een groot succes. Zet er een paar op je lijst met kraamcadeautjes, koop ze zelf of kijk eens of je ze bij de lokale bibliotheek kunt lenen!

De boeken ‘Ssst! De tijger slaapt‘, ‘Coco kan het‘ en ‘Gewoon zoals je bent‘ zijn razend populair vanwege de inspirerende boodschap die de verhalen bevatten. Deze prentenboeken zijn voor een baby van 6 maanden gezellig om samen met papa en mama te lezen, maar geven hem op latere leeftijd ook nog eens belangrijke lessen mee!

babyspeelgoed 6 maanden
babyspeelgoed 6 maanden

Babyspeelgoed voor 6 maanden om in te bijten

Het leed dat tandjes krijgen heet – met 6 maanden zit het er echt aan te komen. Sommige kindjes pronken op deze leeftijd al met twee van die schattige witte blokjes in hun onderkaak, terwijl ze bij andere baby’s pas over een paar maanden verschijnen. Toch lijken ook zij vaak al last te hebben van tandjes die proberen door te komen. Het is met een baby van 6 maanden dan ook absoluut een must om bijtspeelgoed in huis te hebben!

Bijtspeelgoed is er in allerlei soorten en maten – het is maar net waar je kindje baat bij heeft. Zo zijn er houten bijtringen met siliconen kralen die je kunt laten personaliseren – erg leuk als kraamcadeautje. Ook zijn er koelbijtringen die gevuld zijn met water of een speciale vloeistof. Deze bewaar je in de koelkast en geef je aan je kindje wanneer hij pijn in zijn mondje heeft. De kou die de bijtring op dat moment afgeeft werkt verdovend, waardoor je kindje al gauw weer gerustgesteld is.

Daarnaast zijn er tal van verschillende siliconen bijtringen in allerlei leuke kleurtjes en figuurtjes. Veel van die bijtringen bevatten bovendien één of meerdere structuren die voor je kindje interessant zijn om met zijn mondje te bevoelen. Zo’n bijtring werkt daarmee niet alleen als middel om het tandjesleed te verlichten, maar ook als ideaal babyspeelgoed voor een kindje van 6 maanden.

Reken maar dat je je kindje de komende maanden veel met zijn bijtringen of -rammelaars in de weer zult zien! Hij stopt immers alles wat hij op zijn pad tegenkomt in zijn mond, maar als hij eenmaal merkt dat zijn bijtspeelgoed hem helpt bij de pijn die zijn doorkomende tandjes veroorzaken zal hij daar na een tijdje gericht op af gaan. Hij blij, jij blij!