Nieuw perspectief

Babyspeelgoed 7 maanden

Nu je baby aan de tweede helft van zijn eerste jaar begonnen is, volgen zijn ontwikkelingen zich in razendsnel tempo op. Waar is dat afhankelijke kleine baby’tje dat zijn hoofdje nog niet eens op kon tillen gebleven? Je baby leert de komende maanden zitten, kruipen staan en misschien zelfs al lopen! Hij gaat de wereld vanuit een heel ander perspectief bekijken en daar hoort natuurlijk ook ander speelgoed bij.

babyspeelgoed 7 maanden

Babyspeelgoed om te bestuderen

Nu je kindje de wereld steeds vaker rechtop zal gaan bekijken in plaats van uit liggende houding, krijgt hij een hele andere kijk op dingen. Zijn babygym is bijvoorbeeld niet meer interessant om onder te liggen, maar de speeltjes die eraan hangen kunnen wel leuk zijn om eens vanaf de andere kant te bekijken. Bij de meeste babygyms kun je deze eraf halen, zodat je kleintje van 7 maanden ze lekker zelf kan vasthouden!

Daarnaast zijn er natuurlijk nog tal van andere speeltjes verkrijgbaar die interessant zijn als babyspeelgoed voor 7 maanden. Het leukst is speelgoed waaraan meerdere verschillende dingen te zien, voelen of horen zijn. De Clip Clop Rammelaar van Playgro is al jarenlang een succes bij baby’s van deze leeftijd. Deze rammelaar bevat verschillende kleuren, structuren, geluiden én een spiegeltje. Bovendien is de rammelaar eenvoudig vast te houden, wat voor een druk tijgerende baby ideaal is om hem overal mee naartoe te slepen.

Er bestaan echter ook andere leuke varianten op dit veelzijdige speelgoed, zoals Kapitein Kalamari en Freddie de Vuurvlieg van Lamaze. Het handige van dit soort grijpspeelgoed is ook nog eens dat je het door middel van speelringen eenvoudig overal op of aan kunt hangen. Aan de wandelwagen bijvoorbeeld, de autostoel of de box. En die speelringen zelf, zijn ook ideaal speelgoed! Ze zijn lekker om op te bijten, leuk om naar te kijken en fijn om mee te rammelen. Een aanrader dus, zowel voor jou als ouder als voor je kindje!

Nu je baby steeds beter kan grijpen en het principe van oorzaak en gevolg begint te begrijpen worden ook ballen steeds leuker. De Oball en de Senso’Ball zijn perfect voor baby’s, omdat ze deze al heel gauw goed vast kunnen pakken. Is je baby rond de 7 maanden oud, dan kan hij zelfs gaan experimenteren met de bal weggooien en er zelf achteraan gaan. Gegarandeerd dolle pret!

Herrie maken

Naast kijken, voelen en luisteren krijgt je baby van 7 maanden ook steeds meer behoefte om zelf iets te ondernemen. Oftewel: hij gaat van passief spelen naar actief spelen. En wat is er nu het leukste om zelf te produceren? Herrie!

Het is eenvoudig, werkt altijd en levert geweldig resultaat op. Vaak hoef je je kindje niet eens specifiek speelgoed aan te bieden om geluid te maken; dat zoekt hij zelf wel uit. Blokken bijvoorbeeld zijn perfect om mee op de grond of de tafel te slaan. Ze dienen echter ook op deze manier een doel, want met een blokje in elke hand zal je kindje vanzelf ontdekken dat hij de blokjes tegen elkaar aan kan slaan door zijn handjes naar elkaar toe te brengen. De voorloper van klappen!

Uiteraard kun je je baby van 7 maanden wel speelgoed geven dat ervoor gemaakt is om ‘herrie’ te maken. Rammelaars met kraaltjes of zelfs muziekjes bijvoorbeeld. Maar ook een leeg flesje gevuld met droge pasta is fantastisch babyspeelgoed voor 7 maanden!

Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Van met een pollepel op een pan slaan tot een interactieve mobiele telefoon: juist de variatie maakt het voor je kindje steeds weer aantrekkelijk om iets nieuws te proberen en van alles te leren. Waar hij eerst vooral behoefte had aan herkenning en gewoonte, begint hij nu zelf op zoek te gaan naar meer prikkels. Waak er wel voor dat je kindje niet overprikkeld raakt, door hem niet te veel speelgoed tegelijkertijd aan te bieden. Wat voor de ene baby te veel is hoeft dat voor een ander kindje niet te zijn, dus houd je kleintje goed in de gaten en volg vooral je eigen gevoel. Klaar met al die herrie? Ga dan even lekker rustig een boekje lezen!

babyspeelgoed 7 maanden
babyspeelgoed 7 maanden

Babyspeelgoed voor 7 maanden om in te groeien

Nu je kindje steeds meer basisvaardigheden zoals gecontroleerd bewegen en brabbelen onder de knie begint te krijgen, krijgt hij ook steeds meer begrip van de wereld. Het thema verlatingsangst komt om de hoek kijken zodra je kindje begrijpt dat wanneer hij jou niet meer ziet, je er wel nog bent. Belangrijk is hierbij dat je je kindje laat merken dat je wel weer terugkomt. Dat kun je doen door regelmatig kiekeboe te spelen, maar ook door speelgoed aan te bieden dat verdwijnt en weer terugkomt.

Een vormenstoof is ideaal babyspeelgoed voor een kindje van 7 maanden, omdat hij er op verschillende niveaus mee kan spelen. Laat op deze leeftijd de deksel nog achterwege en laat je kindje zien dat hij de verschillende blokjes gewoon in de doos of trommel kan laten vallen. Poef, weg! Keert hij de bak ondersteboven, dan zijn alle blokjes er weer. Over een paar maanden, wanneer je kindje weer een heleboel meer heeft geleerd, kan hij gaan oefenen met de vormpjes door de juiste gaatjes duwen. Zo beleeft hij maandenlang speelplezier aan zijn vormenstoof!

Hetzelfde geldt voor een stapeltoren. Met 7 maanden lukt het je kindje echt nog niet om de ringen in de juiste volgorde te stapelen. Hij kan ze echter wel al vastpakken, bestuderen en – ook dat hoort er op deze leeftijd nog bij – proeven. Is je kindje wat ouder, dan kan hij gaan oefenen met de ringen zelf van de toren halen. Zo rond de 12 maanden lukt het hem misschien al om de ringen te stapelen, zij het nog niet in de juiste volgorde. Wederom een aanwinst waar je kleintje heel wat maanden mee vooruit kan dus!