Goedkoop houten babyspeelgoed van HEMA

Houten babyspeelgoed is hip! Het ziet er immers prachtig uit, het draagt bij aan een betere wereld en het stimuleert de ontwikkeling van kleine kinderen. Kan dat ook budgetvriendelijk? Ja, hoor! Wij selecteerden voor jou 10x goedkoop houten babyspeelgoed van HEMA.

Waarom is goedkoop houten babyspeelgoed een goede keuze?

Veel ouders kiezen tegenwoordig voor houten babyspeelgoed. Enerzijds omdat ze het er mooi uit vinden zien: het is warm, neutraal en zacht. Niets mis mee om in je interieur te zetten! Anderzijds vinden ouders het ook steeds belangrijker om te kiezen voor speelgoed dat duurzaam is. Houten babyspeelgoed is dat zeker!

Niet alleen gaat het over het algemeen vele jaren mee, het wordt over het algemeen ook veel milieuvriendelijker geproduceerd dan plastic speelgoed. Bovendien is houten babyspeelgoed biologisch afbreekbaar en bevat het geen giftige stoffen, waardoor het ook nog eens gezonder is voor het kind zelf.

Dat is het ook op andere vlakken: houten speelgoed stimuleert de ontwikkeling van je baby, doordat het minder gedetailleerd is uitgewerkt. Dit geeft je kind de kans om zijn eigen creativiteit de vrije loop te laten gaan en het speelgoed op zijn eigen manier te ontdekken.

Wat voor speelgoed? Nou, de keuze is reuze! Dat geldt niet alleen voor het speelgoed zelf, maar ook voor de bijbehorende prijzen. Houten babyspeelgoed kan behoorlijk prijzig zijn, maar het hóeft niet. Het goedkope houten babyspeelgoed van HEMA is voordelig en minstens net zo leuk!

Goedkoop houten babyspeelgoed van HEMA

HEMA heeft een uniek eigen assortiment dat regelmatig vernieuwd wordt. Je vindt hier betaalbare opties voor vrijwel al het bekende houten babyspeelgoed zoals houten blokken, een houten regenboog en houten inlegpuzzels. Ideaal, want zo bestel je in één moeite budgetvriendelijke babykleding én leuk babyspeelgoed! Onze favorieten? Die zetten we voor je op een rijtje!

Houten stapeltoren

Ga naar de laagste prijs
hema.nl (€5,50)
Laatst bijgewerkt op: december 7, 2022 - 12:12 am

Een houten stapeltoren is onmisbaar in de speelgoedkast van een baby. Al vanaf het moment dat je kindje de ringen vast kan pakken is het leuk speelgoed om te ontdekken. Zodra hij kan zitten wordt het echter nog veel leuker! Dan kan hij eerst leren zelf de ringen van de toren af te halen en later ook weer terug te plaatsen. Nog niet in de goede volgorde, maar dat komt vanzelf!

Een houten stapeltoren zorgt zo maandenlang voor speelplezier op verschillende niveaus. Baby’s oefenen er hun hand-oogcoördinatie mee, leren gerichter te bewegen en maken al spelenderwijs kennis met verschillende vormen en kleuren. Een groot succes!

Houten regenboog

Ga naar de laagste prijs
hema.nl (€7,50)
Laatst bijgewerkt op: december 7, 2022 - 12:12 am

Eveneens een groot succes bij baby’s is de houten regenboog. Talloze merken bieden dit Montessori speelgoed aan, maar bij HEMA vind je de echte budgetvariant. En die doet niet onder voor zijn soortgenoten!

De 6 houten blokken zijn prachtig gekleurd en bieden je baby eindeloos veel speelplezier. Hoe? Dat bepaalt hij zelf. Dat is nou net het mooie van open ended speelgoed: speelgoed dat je kindje de ruimte geeft om zijn eigen fantasie te gebruiken. Hij kan de bogen op allerlei verschillende manieren op elkaar stapelen of er andere creaties mee maken – die afhankelijk van zijn leeftijd in mate van complexiteit zullen verschillen. En speelt hij er even niet mee, dan misstaat die houten regenboog ook echt niet in je interieur!

Houten blokkenset

Ga naar de laagste prijs
hema.nl (€10,00)
Laatst bijgewerkt op: december 7, 2022 - 12:12 am

In een rijtje met goedkoop houten babyspeelgoed mogen houten blokken natuurlijk niet ontbreken. De betaalbare blokkenset van HEMA is ideaal om je kleintje kennis te laten maken met bouwen! Maar niet alleen dat: de opbergtrommel waar de 50 gekleurde blokken in zitten biedt nog meer mogelijkheden. Zo vindt een baby van rond de 9 maanden het vaak fantastisch om speelgoed in en uit doosjes of bakjes te halen. Of om de doos om te kiepen en zo lekker veel kabaal te maken!

Het wordt echter nog beter, want de blokkendoos van HEMA bevat een deksel met gaten in de vormen van de blokken! Zo is deze blokkenset tegelijkertijd een vormenstoof. Na heel wat oefening lukt het je kindje rond de 12 maanden waarschijnlijk om sommige blokken al door de juiste gaatjes naar binnen te duwen. En trots dat hij is!

Een hengsel maakt deze blokkenton helemaal compleet. Zo kan je kindje zijn favoriete houten babyspeelgoed overal mee naartoe nemen!

Houten trekdier

Ga naar de laagste prijs
hema.nl (€9,00)
Laatst bijgewerkt op: december 7, 2022 - 12:12 am

Wie hij zodra hij kan tijgeren, kruipen of zelfs lopen ook overal mee naartoe kan nemen, is Takkie. Takkie, het trekdier! Een houten trekdier is een fantastisch maatje voor een baby die zijn grenzen steeds verder gaat verleggen. De wijde wereld ontdekken is immers leuk, maar ook spannend! Een trekdier helpt je kindje zich veilig te voelen, omdat hij zijn beste vriendje altijd bij zich heeft. Daarnaast is het vasthouden van het koordje van een houten trekdier ook ideaal om de fijne motoriek te oefenen. En lees je je baby regelmatig voor uit een boek over Jip en Janneke of Takkie, dan zal het kleine zwarte hondje natuurlijk al helemaal een grote hit zijn!

Houten vormentrein

Ga naar de laagste prijs
hema.nl (€12,00)
Laatst bijgewerkt op: december 7, 2022 - 12:12 am

Tjoek, tjoek! Daar komt de trein. Voor veel kinderen is een trein magisch mooi speelgoed. Het is indrukwekkend en je kunt er van álles mee! Zeker met deze houten vormentrein van HEMA. De trein bestaat namelijk uit een locomotief met twee wagons die je baby van elkaar kan halen. Nu koppel jij ze nog aan elkaar, maar als je kindje eenmaal wat groter is kan hij dat zelf! Dat geldt ook voor het stapelen van de gekleurde blokken op elk van de drie treindelen. Je baby kan de blokken er al zelf afhalen en met heel wat oefening rond de 12 maanden ook weer zelf terugzetten!

Begint hij eenmaal met fantasiespelletjes, dan kan zijn houten vormentrein tientallen rondjes door de woonkamer maken – met passagiers natuurlijk. Kortom: ook met goedkoop houten babyspeelgoed kan een kind zich jarenlang vermaken!

Houten telraam

Ga naar de laagste prijs
hema.nl (€10,00)
Laatst bijgewerkt op: december 7, 2022 - 12:12 am

Dat lukt immers ook met een houten telraam. Een klassieker! En nog altijd net zo populair. Een telraam is voor een baby immers al leuk om lekker mee te rammelen. De verschillende kleurtjes trekken de aandacht van je kleintje en als hij eenmaal doorheeft hoe hij de kralen tegen elkaar kan laten tikken zal hij zijn telraam er regelmatig bij pakken om muziek te maken.

Is hij eenmaal wat ouder, dan kan hij de kleuren gaan sorteren door ze naar de ene of de andere kant te schuiven. Spelenderwijs zal zo ook langzaam het tellen gaan beginnen! Dat is immers veel leuker als je iets te bewegen hebt. Zelfs bij de eerste lastige rekensommen van de basisschool biedt een houten telraam nog uitkomst. Koesteren dus, dat leuke babyspeelgoed!

Houten sambabal

Ga naar de laagste prijs
hema.nl (€3,50)
Laatst bijgewerkt op: december 7, 2022 - 12:12 am

Over muziek maken gesproken: dat is voor baby’s sowieso één groot feest. Als ze geboren worden is hun gehoor immers al verder ontwikkeld dan hun zicht. De eerste weken schrikken ze nog van harde geluiden, maar al na een maand of drie kijken ze in de richting van degene die praat en proberen ze te reageren door zelf ook geluidjes te maken. Als ze de smaak eenmaal te pakken hebben, zijn ze niet meer te stoppen!

Je baby vindt het dan ook fantastisch als je voor hem zingt of samen met hem muziek maakt. Deze houten sambabal van HEMA is daar perfect voor! Hij ziet er vrolijk uit en bevat een mooi ritmisch geluid. Zodra je kindje hem zelf goed vast kan pakken, zal hij ermee gaan schudden en het grootste plezier beleven. Feesten maar!

Houten speelgoedauto’s

Ga naar de laagste prijs
hema.nl (€7,50)
Laatst bijgewerkt op: december 7, 2022 - 12:12 am

Net zoals een trein spreken ook auto’s enorm tot de verbeelding van jonge kinderen. Ze zien ze regelmatig in het verkeer, dus ze zijn erg herkenbaar. Houten auto’s zijn bovendien eenvoudig ontworpen, waardoor ze erg aantrekkelijk zijn voor baby’s. Vastpakken en heen en weer bewegen over de vloer, meer hoeven ze niet te doen om zichzelf te vermaken!

Voor iets oudere kinderen zijn vooral de bijzondere auto’s zoals ambulances, vuilniswagens en politieauto’s interessant. Menig dreumes of peuter staat elke week voor het raam wanneer het vuilnis wordt opgehaald! Deze set met 6 houten auto’s van HEMA is dan ook perfect om jarenlang mee te spelen. Simplistisch genoeg voor baby’s, maar nog minstens net zo aantrekkelijk voor peuters! Zeker in combinatie met de vilten autoweg of het vilten speelkleed waarop hij zijn eigen ongelukken, verkeersopstoppingen en andere verkeerschaos kan nabootsen.

Wie weet laat je je baby wel met de drie auto’s spelen en geef je hem voor zijn tweede of derde verjaardag pas de drie bijzondere voertuigen, eventueel in combinatie met de vilten autoweg of het speelkleed. Twee cadeaus in één!

Houten hamerbank

Ga naar de laagste prijs
hema.nl (€7,00)
Laatst bijgewerkt op: december 7, 2022 - 12:12 am

Ook de houten hamerbank van HEMA zorgt voor jarenlang speelplezier. Baby’s vinden het interessant om de hamerbank te bestuderen en lukraak met het hamertje in de richting van de gekleurde pennen te slaan. Hoe meer ze daarmee oefenen, hoe gerichter ze kunnen bewegen! Heeft je kindje eenmaal door hoe zijn hamerbank werkt, dan kan hij eindeloos bezig zijn met het omlaag timmeren of duwen van de pennen. Even omdraaien en weer door!

Houten inlegpuzzel

Ga naar de laagste prijs
hema.nl (€5,00)
Laatst bijgewerkt op: december 7, 2022 - 12:12 am

Onze laatste favoriet in dit artikel over goedkoop houten babyspeelgoed van HEMA is de houten inlegpuzzel met dieren. Een houten inlegpuzzel is immers prachtig speelgoed voor baby’s en dreumesen! Voor een baby zijn de puzzelstukjes met een groen dopje ideaal om zijn pincetgreep te oefenen. Tegelijkertijd traint hij zijn hand-oogcoördinatie en maakt hij kennis met verschillende dieren. Het op de juiste plek terugzetten van de puzzelstukjes heeft wat meer tijd nodig, maar daar kun jij je baby voorlopig nog prima mee helpen. Benoem je ondertussen de dieren die op de puzzelstukjes staan of maak je er leuke geluidjes bij, dan help je je kleintje direct zijn woordenschat te ontwikkelen!

Meer goedkoop houten babyspeelgoed

Uiteraard vind je zowel bij HEMA als op andere plekken nog veel meer goedkoop houten babyspeelgoed. Van een houten tol tot een xylofoon, houten dierenkoppen of zelfs een compleet eigen keuken – een prachtig cadeau voor zijn eerste verjaardag! Wat ons betreft zit je met deze 10 favorieten in ieder geval altijd goed. Leuk om zelf voor je kleinte te kopen, maar ook om cadeau te geven!

goedkoop houten babyspeelgoed hema

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *