Op ontdekkingstocht

Peuterspeelgoed voor ieder karakter

peuterspeelgoed

Wanneer ze gaan lopen en praten verandert de wereld voor een dreumes of peuter in rap tempo. Ze gaan letterlijk en figuurlijk op ontdekkingstocht! Al kijkend, luisterend en voelend nemen ze hun omgeving in zich op en leren ze niet alleen de wereld om hen heen beter kennen, maar ook zichzelf. Ze ontwikkelen voorkeuren, bijvoorbeeld voor lezen, bouwen of knutselen.

Peuterspeelgoed voor 1 tot 4 jaar

Peuters gaan steeds meer van elkaar verschillen. Waar de één motorisch ijzersterk is, kletst de ander je al veel te vroeg de oren van het hoofd. Natuurlijk wil je je peuter op al deze vlakken optimaal ondersteunen. Al spelenderwijs!

Op babyenpeuterspeelgoed.nl vind je daarom talloze pagina’s en blogs die je helpen een keuze te maken uit de enorme hoeveelheid peuterspeelgoed die online beschikbaar is. Welk speelgoed is geschikt voor jouw peuter? Of de peuter aan wie je een cadeautje wilt geven? Kies één van de categorieën hieronder om direct op zoek te gaan!

Een eigen willetje

De peuterpuberteit? Ja, dat is echt een ding. Peuters ontdekken dat ze een individu zijn en eigen keuzes kunnen maken. Ze willen van alles zelf doen, zoeken grenzen op en experimenteren erop los. Zodoende leren ze steeds beter wat ze wel en niet willen én wat ze wel en niet leuk vinden.

De ene peuter is dol op bouwen, de ander op knutselen, lezen of puzzelen. Veel peuters vinden het fantastisch om papa en mama te ‘helpen‘ in het huishouden en ook buiten valt er voor een rondrennende peuter veel meer te beleven dan voor een baby.

Veel peuters gaan zich ook hechten aan bepaalde voor hen bekende figuren zoals Paw Patrol of My Little Pony. Binnen een mum van tijd kennen ze de volledige wereld van hun favoriete karakters en gaan ze helemaal op in hun rollenspellen.

Kortom: de ene peuter is de andere niet en dus kan het uitkiezen van geschikt peuterspeelgoed een behoorlijke uitdaging zijn. Wij helpen je! Op babyenpeuterspeelgoed.nl vind je voor elke peuter geschikt speelgoed: soms heel leerzaam, soms vooral erg leuk. Het beste van twee werelden!

peuterspeelgoed